Bude zase lépe?


Nikdo nechce přicházet o peníze, ale bohužel i nepříjemné situace jsou součástí života. Během života přijde každý o nějaké peníze, ať už je to vlivem způsobené škody třeba na zaparkovaném autě, kdy si opravu musí poškozený většinou hradit sám, a nebo třeba vlivem nějaké špatné investice. Peníze se zase vydělají, důležité je aby se z finančních ztrát nestaly pravidelné ztráty, například plynoucí z exekuce.

peníze bydlení

Jsou lidé, kteří si zkrátka říct nedají a neuváženě utrácí daleko více peněz než si mohou dovolit, a takoví se potom ženou do exekucí a insolvencí. Zejména v dnešní době, kdy je velice jednoduché naletět nějakému podvodníkovi, je potřeba být obezřetný. Velice se rozmohly podvody na internetu, kdy z neopatrného člověka podvodník dostane údaje dokonce i k platební kartě a všechny peníze mu z účtu okamžitě vysaje. Poslední dva roky se bohužel nesou v duchu zdražování, růstu inflace a růstu všech možných poplatků. Finančně se nám nedaří Nebankovnihypoteka ani jako jednotlivcům, ani jako státu, a tak se nelze divit, že státní dluh roste.

muž deprese

A za to je zodpovědná především vláda Petra Fialy, který se před volbami dušoval, že rozhodně nebude zvyšovat počet státních úředníků. Výsledek? máme nejvíc úředníků v historii a k tomu dvě nová ministerstva. Sliboval že nebude bez rozmyslu utrácet státní finance. Výsledek? Už dva roky financujeme válku na Ukrajině a statisíce Ukrajinců, kteří zde pobírají luxusní sociální dávky. Jako takto malý stát si to ale dlouhodobě dovolit nemůžeme. Zatímco Češi chodí do práce a když se dostanou do problémů, nahlíží se jim do účtů, aby jim náhodou někdo z rodiny nepomohl než se jim vyřídí žádost z úřadu, spousta lidí v tom umí chodit a ze státu si vždycky nějaké peníze vytřískají. Kam to všechno ale povede? Nejspíš ke krachu státu, a je jen těžko odhadovat, co se s námi nakonec stane.